Mats Zuccarello (nummer 36) gratuleres av lagkameratene etter å ha gitt Minnesota Wild ledelsen midt i andre periode. Foto: Andy Clayton-King / AP / NTB

Zuccarello-mål da Wild slo Coyotes

Ett mål av Mats Zuccarello midt i andre periode bidro til å gi Minnesota Wild seier 2-1 over Arizona Coyotes i NHL natt til søndag.

Av NTB | 15.01.2023 04:47:43

Sport: Nordmannen scoret etter 9.39 i andre periode, da Wild var i overtallsspill fem mot tre. Foranledningen var et litt kaotisk spill foran Coyotes-målet som ikke resulterte i noe.

Da pucken igjen var fri, fikk Wild til et mer strukturert angrep, og Zuccarello var godt plassert og kunne sette den i nettet. Pasningen kom fra Kirill Kaprizov, og Calen Addison ble også kreditert med assist.

– Det er alltid greit å score i powerplay. Vi prøver å score hver gang vi er utpå der. Noen ganger går det, andre ikke, sa Zuccarello etter kampen.

Det var Zuccarellos 550. målpoeng i NHL-karrieren.

Bare 51 sekunder senere, da Coyotes akkurat hadde fått fullt lag på banen, scoret Frederick Gaudreau Wilds andre mål.

5.42 ut i tredje og siste periode reduserte Lawson Crouse for gjestene. Resultatet 2-1 sto seg ut kampen. Wild har slått Arizona 14 av de siste 16 gangene lagene har møttes.

– Vi er fornøyde med tålmodigheten vi viste i kampen. De spilte tøft, sa trener Dean Evason.

Mats Zuccarello fikk drøyt 16 minutter på isen lørdag. Med scoringen er han oppe i 44 målpoeng på 40 kamper, fordelt på 18 mål og 26 målgivende pasninger.

Grunnspillet i NHL er bare noe over halvspilt, men Minnesota ligger godt an så langt. Laget innehar tredjeplassen i sin divisjon, en plass som gir direktekvalifisering til sluttspillet.