Menu
Redningsarbeidere søker etter overlevende og døde i tunnelen som ble oversvømmet i Cheongju. Bildet ble tatt søndag. Foto: Sør-Koreas nasjonale brannvesen / AP / NTB

Flom i Sør-Korea har krevd minst 40 liv

Store mengder regn oversvømmer gatene i Sør-Korea. Minst 40 mennesker har mistet livet i flommen, som har vart i ni dager.

Av NTB | 17.07.2023 08:53:15

Ulykker og naturkatastrofer: 34 personer er skadd, og mer en 10.000 er evakuert fra hjemmene sine siden 9. juli, da regnet startet.

Myndighetene har satt 900 redningsarbeidere i arbeid i forbindelse med flommen og uværet, som er det mest ødeleggende i landet hittil i år.

Mandag var det meste av vannet pumpet ut av tunnelen, og redningsarbeidere til fots lette etter overlevende og døde.

Nesten 200 hjem og rundt 150 veier har enten blitt skadd eller ødelagt av ekstremværet. Samtidig har 28.607 mennesker vært uten strøm de siste dagene, ifølge innenriksdepartementet.

– Denne typen ekstremvær vil bli stadig vanligere. Vi er nødt til å akseptere at klimaendringene skjer, og vi må håndtere det, sier han.

– Regnsesongen er ikke over ennå, og værmeldingene viser at det vil komme nytt styrtregn fremover.

Meteorologietaten fortsetter å sende ut farevarsler om kraftig regn. I områder i sør har det regnet opptil 30 millimeter per time. Departementet varsler at sentrale og sørlige områder vil få rundt 200 millimeter med regn på tirsdag.

Hundrevis av redningsarbeidere og dykkere søker fortsatt etter personer i en oversvømt tunnel i Cheongju. Det var rundt 15 biler i tunnelen da den ble oversvømt på kun få minutter lørdag kveld.

President Yoon Suk-yeol holdt et hastemøte i forbindelse med flommen. Han ba om at de hardest rammede områdene får mer økonomisk støtte og hjelp med logistikk.

(©NTB)

Flere nyheter: