Menu
Da daværende kommuner Eid og Selje kommune ble slått sammen til Stad kommune, ble det feiret med kake hos daværende kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Terje Pedersen / NTB

Flertall av kommunepolitikere fornøyd med den sammenslåtte kommunen sin

60,4 prosent av lokalpolitikerne i sammenslåtte kommuner mener den nye kommunen sin fungerer godt, viser en undersøkelse fra Kommunal Rapport.

Av NTB | 09.06.2023 10:19:45

Politikk: 17 prosent mener den nye kommunen fungerer dårlig eller svært dårlig, viser spørreundersøkelsen fra Kommunal Rapport. Den er basert på svar fra 434 politikere som oppgir at de bor i en sammenslått kommune.

De resterende politikerne svarer «verken eller» på spørsmål om hvor godt de mener den nye kommunen fungerer.

Videre viser undersøkelsen at 56 prosent av lokalpolitikerne i de allerede sammenslåtte kommunene, mener at det bør bli færre kommuner i Norge. I ikke-sammenslåtte kommuner er andelen 47 prosent.

Det er lokalpolitikere fra Høyre som er mest positive til sammenslåing: ni av ti vil slå sammen flere kommuner. Venstre og Frp er også positive til sammenslåing. Politikere fra Rødt og Senterpartiet er mest negative.

Fra Rødt svarer ingen at det bør bli færre kommuner, mens 12 prosent av lokalpolitikerne fra Sp er positiv til færre kommuner.

(©NTB)

Flere nyheter: