Menu
Godkjenningen gjelder utslipp av klor og biocid i Klosterfjorden før skipets avreise til Barentshavet. Equinor har opplyst at selskapet gjør tiltak for å redusere utslippene mest mulig. Foto: Vidar Ruud / NTB

Flere organisasjoner klager på Equinors utslipps-ja

Flere miljøvernorganisasjoner vil klage på avgjørelsen om å la Equinor slippe ut kjemikalier fra Johan Castberg-skipet i Klosterfjorden.

Av NTB | 17.05.2024 17:10:56

Natur og miljø: – Vi synes det er veldig skuffende at Miljødirektoratet bare sier ja til alt Equinor ber om, når de har fått så tydelige varsler fra mange om at dette er en altfor enkel løsning i en altfor sårbar gjord, sier leder Truls Gulowsen i Naturvernforbundet til E24.

Også Bellona og Natur og Ungdom sier at de vil klage på avgjørelsen.

– Disse utslippene skjer innaskjærs i sommersesongen, når all biologien er på sitt mest aktive. Dette bør de ikke få lov til, det skjer jo både matproduksjon og rekefiske i nærheten. Dette er helt unødvendig, sier senior rådgiver Sigurd Enge i Bellona.

Godkjenningen gjelder utslipp av klor og biocid i Klosterfjorden før skipets avreise til Barentshavet. Equinor har opplyst at selskapet gjør tiltak for å redusere utslippene mest mulig.

Flere av stoffene som Equinor har planer om å slippe ut, er i rød kategori, som hypokloritt og biocidet DBNPA. Stoffer i rød kategori er den nest giftigste typen, etter svart kategori.

(©NTB)

Flere nyheter: