Menu
Rekordhøy bruk av kredittkort er årsaken til at forbruksgjelden ikke vært så høy som den er nå, siden 2020, mener Egil Årrestad i Gjeldsregisteret. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB

Flere klager på at de ikke ble frarådet å ta opp forbrukslån

Så langt i år har nesten like mange som i hele fjor, klaget på at de ikke ble frarådet å ta opp forbrukslån. Finansklagenemnda peker på svakere privatøkonomi.

Av NTB | 30.06.2024 17:53:08

Økonomi og næringsliv: Ifølge Dagens Næringsliv har nemnda mottatt 70 klager knyttet til kredittvurdering og fraråding av låneopptak i årets seks første måneder. Det er omtrent like mange som det rekordhøye antallet klager i hele fjor.

– Mitt inntrykk er at det er flere som sliter økonomisk nå enn tidligere, og da er det kanskje sånn at de prøver alle kanaler, sier avdelingsleder Marianne Uppman for bank i Finansklagenemnda til avisen.

Nemnda mottok i fjor 453 klagesaker knyttet til låneopptak, 131 prosent mer enn i 2019. De fleste klagene dreier seg om forbrukslån. Uppmanns inntrykk er at de fleste bankene er flinke til å gjøre kredittvurderinger, men at økningen i antallet klager handler om trangere privatøkonomi.

«Økningen i forbruksgjeld i befolkningen har også ført til en nokså stor økning av saker knyttet til opptak av forbrukslån hvor forbruker mener at finansforetaket ikke har foretatt en god nok kredittvurdering, og burde ha frarådet låneopptaket», skriver Finansklagenemnda i sin årsrapport, ifølge DN.

(©NTB)

Flere nyheter: