Menu
Store jordbruksområder er ødelagt, og titusener av husdyr er døde etter storflommen i Hellas i forrige uke. Foto: Thodoris Nikolaou / AP / NTB

Firedel av Hellas’ landbruksproduksjon ødelagt i flommen

En firedel av årets landbruksproduksjon i Hellas ble utradert i storflommen som rammet Thessalia-regionen i forrige uke, sier ekspertene.

Av NTB | 15.09.2023 08:52:55

Ulykker og naturkatastrofer: Flommen, som ble utløst av den voldsomme nedbøren under stormen Daniel, kostet minst 15 mennesker livet, mens flere tusen har søkt midlertidig ly i hoteller og skoler eller hos slektninger.

Mens ekspertene jobber med å få oversikt over skadene på landbruksområdene som produserer store deler av Hellas’ mat, er første prioritet å gjøre noe med titusener av råtnende dyrelik.

Man regner med at 110.000 sauer, geiter, griser, kveg og kyllinger døde, og at bare halvparten av dyrelikene er begravd eller brent. Halvparten av områdene der de befinner seg, er utilgjengelige.

Trolig er 70 prosent av årets bomullshøst og nesten hele kløverhøsten ødelagt. Eple- og kiwi-produksjonen er hardt rammet, og lagerbygg med store mengder hvete er oversvømmet.

I tillegg til å slå ut strøm og infrastruktur har flommen ført til at giftstoffer og avfall fra gårdsbruk er spredt rundt i landskapet.

Både hovedveien og jernbanen mellom Aten og Thessaloniki er stengt, og det vil ta en måned før togene går igjen på strekningen.

(©NTB)

Flere nyheter: