Menu

Finnmark Røde Kors: Folk isolert av snøskred mangler mat og medisiner – alle frivillige i beredskap

Finnmark Røde Kors setter alle frivillige i beredskap etter varsler om at mennesker isolert av snøskred mangler mat og medisiner.

Av NTB | 01.04.2023 12:33:58

Politikk: Det skriver de i en pressemelding lørdag ettermiddag.

– Vi har lørdag fått de første rapportene om at mennesker som er isolert ikke har tilgang på mat og i noen tilfeller medisiner, så det haster å få hjulpet mennesker som nå er rammet av de mange snøskredene, sier Anette Kristiansen Karlsen, distriktsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps i Finnmark.

Røde Kors trapper opp beredskapen, og i Finnmark har alle frivillige fått beskjed om å være i beredskap etter en rekke snøskred har isolert mennesker i flere bygder.

– Vi har snakket med mange som nå rett og slett er isolerte. Noen kom seg ikke hjem fra jobb i går på grunn av den ekstreme snøskredfaren og stengte veier, sier Karlsen.

De frivillige som har fått beskjed om å være i forsterket beredskap, er fra både Hjelpekorpset og andre frivillige aktiviteter som Røde Kors har i området. Hjelpekorpsene i Finnmark disponerer snøscootere med sleder og private kjøretøy som kan benyttes i innsats for å bistå isolerte mennesker.

Fredag ble alle hjelpekorps nord for Bardu i Troms satt i forhøyet beredskap på grunn av flere snøskred som tok livet av fire mennesker og rammet hus og veier.

Flere nyheter: