Menu
Ferja Tomrefjord (bakgrunnen) på sambandet Molde-Vestnes er blant de 33 som kan bli rammet av streik fra lørdag morgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Fergemeklingen nærmer seg fristen

Ved midnatt går meklingsfristen ut for sjømannsorganisasjonene og NHO Sjøfart. Kommer de ikke i mål, kan 33 av landets fergesamband bli rammet.

Av NTB | 07.06.2024 21:03:07

Økonomi og næringsliv: – Det er ingen enighet ennå og temaene henger sammen. De neste timene fram mot midnatt vil være avgjørende, skriver riksmekler Mats Wilhelm Ruland i en tekstmelding til NTB.

Fristen for meklingene mellom NHO Sjøfart og sjømannsorganisasjonene Det norske maskinistforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Norsk Sjømannsforbund er ved midnatt. Erfaringsmessig kan meklinger gå langt på overtid så lenge partene mener de fortsatt har noe å snakke om.

En eventuell streik kan gå utover 33 ferger fra fem rederier i alle fylker med kystlinje unntatt Agder. Verst vil det gå utover Vestlandet og E39, men også store fergesamband som Moss-Horten, passasjerfergen Aker brygge-Nesodden og hurtigbåten mellom Tromsø og Harstad kan rammes.

Oppgjøret omfatter lønns- og arbeidsvilkår for maskinister, skipsførere og besetningen på ferger og i innenriksfart. I første omgang står 292 medlemmer i de tre forbundene klare til å legge ned arbeidet fra lørdag morgen. Ved opptrappinger av konflikten kan over 3000 medlemmer bli tatt ut.

(©NTB)

Flere nyheter: