Mohamed Elyounoussi går i duell med Sparta Praha-spiller Ladislav Krejci på FC Københavns dramatiske vei mot siste kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Foto: Katerina Sulova, CTK via AP / NTB

FC København videre i mesterligakvalifiseringen etter straffedrama

Det var spennende og dramatisk da Molde gikk videre i mesterligakvalifiseringen, men ikke like vilt som da FC København gjorde det samme.

Av NTB | 15.08.2023 22:24:31

Sport: Etter 0-0 hjemme mot Sparta Praha i første kamp ble returkampen i Tsjekkia et vilt drama der den danske klubben gikk videre i straffesparkkonkurranse etter at selve kampen endte 3-3.

Jordan Larssons scoring i kampens første minutt så ut til å være nok for FCK, helt til Veljko Birmancevic utlignet i det 80. minutt. I ekstraomgangene tok Sparta ledelsen to ganger ved innbyttere, først Qazim Laci og så Victor Olatunji, men FCK-innbytter Viktor Claesson utlignet begge ganger.

I straffesparkkonkurransen scoret Kevin Diks, Claesson, Nicolai Boilesen og Roony Bardghji for gjestene, mens hjemmelaget misset med to av sine fire straffer.

Mohamed Elyounoussi spilte fra start for FCK. Han ble byttet ut med Bardghji i 2. ekstraomgang. Birger Meling, som akkurat har sluttet seg til den danske klubben, var ikke i troppen.

FC København møter polske Raków Czestochowa i avgjørende kvalifiseringsrunde. Selv om det skulle bli tap, er klubben sikret gruppespill i europaligaen, akkurat som Molde er før kampene mot Galatasaray.