Lysa Tchaptchet var toppscorer da Vipers tok sin 24. strake seier i eliteserien håndball. I motsatt ende av tabellen er Aker nå klar for nedrykk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Fana vendte til seier – Aker rykker ned

Aker trengte desperat en seier i bortekampen mot Fana onsdag og ledet lenge, men Fana vendte til 25-24-seier. Dermed rykker Aker ned fra eliteserien håndball.

Av NTB | 27.03.2024 22:23:05

Sport: Med to serierunder igjen er Aker fire poeng bak nestjumbo Follo, som vant begge lagenes innbyrdes oppgjør denne sesongen.

Fana er etter sin seier to poeng foran Romerike og tre foran Follo, som ligger an til å måtte spille kvalifisering mot lag fra 1. divisjon.

Fana lå under 14-17 ved pause, og Aker hadde fortsatt tre måls ledelse på 17-20 vel ti minutter ut i den andre omgangen, men så scoret Fana fire ganger på rad.

Kampen sto og vippet en stund, men Aker hadde sin siste ledelse på 22-23 åtte og et halvt minutt før slutt. Fana scoret sitt siste mål med tre og et halvt minutt igjen, men greide å holde unna.

Sara Berg og Martine Kårigstad Andersen scoret åtte mål hver for Fana, Freja Vinther Christensen seks for Aker.

Med ni mål av Camilla Herrem avgjorde Sola kampen om tredjeplassen med 35-29 borte mot Fredrikstad. Sola er nå fem poeng foran fjerdeplasserte Fredrikstad og seks foran Larvik, som tapte 23-31 for seriemester Vipers Kristiansand.

Vipers, som sikret seriemesterskapet forrige uke, tok sin 24. seier av like mange mulige og er seks poeng foran Storhamar, tolv foran Sola. Lysa Tchaptchet førte an med fem mål.