Guro Reiten kunne juble for 1-0-scoringen til Mayra Ramírez (til høyre). Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Reiten med målgivende da Chelsea tok seg til semifinale i Champions League

Guro Reiten var mye involvert og leverte målpoeng da Chelsea spilte 1-1 hjemme mot Ajax og gikk til semifinale i kvinnenes mesterliga.

Av NTB | 27.03.2024 23:03:01

Sport: Chelsea hadde med seg 3-0 fra det første oppgjøret i Amsterdam, og mye skulle skje om ikke London-laget skulle ta seg videre i turneringen.

Reiten var involvert i det som var av angrep for hjemmelaget før hvilen og sto for assisten til vertenes eneste mål i kampen.

Chelsea var ikke på sitt beste i oppgjøret, og Ajax skapte nok av muligheter til å hente inn forspranget. Nederlenderne hadde imidlertid dårlig uttelling foran mål, og tross en utligning 25 minutter før slutt, ble veien tilbake i oppgjøret for lang.

I semifinalen venter vinneren av Barcelona og Brann.

Resultatet fra Amsterdam ga rom for hele sju endringer i laget. Reiten var blant de få som beholdt plassen i laget, mens Maren Mjelde var ute av troppen som følge av skade.

Bare centimeter sto imellom dem og nettmaskene da drøye kvarteret var spilt. Chelsea-keeper Zecira Musovic kom ut fra eget mål og sendte en pasning rett i Tiny Hoekstra, som returnerte ballen i retning Chelsea-målet, men den endte til slutt utenfor stengene.

– Musovic og Chelsea er griseheldige, sa NRK-kommentator Christian Nilssen.

Da kunne isteden Chelsea fjerne all tvil om hvem som skulle videre til semifinalen. Hjemmelaget vant ballen høyt i banen, og Reiten fant Mayra Ramírez med et gjennomspill. Spissen fikk nok av tid til å sette inn kampens første mål.

Ti minutter før slutt leverte Musovic en kjemperedning som forhindret Ajax i å sette inn 2-1.

Ada Hegerbergs Lyon er også semifinaleklare og møter vinneren av franske Paris Saint-Germain og svenske Häcken i siste hinder før finalen.

Finalen spilles i Bilbao 25. mai.

Ajax trengte mål og gikk rett i strupen på blåtrøyene. Nederlenderne kom seg til flere muligheter, men var både udyktige og uheldige da de ikke greide å sette 1-0.

Chelsea-forsvaret slapp til flere muligheter etter hvilen, og like før 65 spilte minutter kom utligningen. Chasity Grant ble spilt alene gjennom og lurte ballen forbi Musovic i Chelsea-målet.