Menu
Tirsdag skal EUs forsvarsministre møtes i Brussel. Ungarns blokkering av viktig militærstøtte til Ukraina er ventet å bli et sentralt tema. Foto: Cornelius Poppe / NTB

EUs forsvarsministre skal forsøke å overbevise Ungarn om ukrainsk militærstøtte

EUs utenriksministre klarte ikke mandag å overbevise Ungarn om å godta den avtalte militærstøtten til Ukraina. Nå skal forsvarsministrene gjøre et nytt forsøk.

Av NTB | 28.05.2024 10:33:04

Politikk: Ungarn har hittil blokkert milliarder av euro i militærhjelp til ukrainerne, som i over to år har kjempet mot russiske invasjonsstyrker.

Viktor Orbans regjering er ansett som Russlands mest trofaste allierte i EU, og den ungarske statsministeren har flere ganger uttalt seg kritisk om europeisk våpenstøtte til Ukraina.

Alle EUs vedtak når det gjelder utenrikspolitikk må være enstemmige, og derfor betyr Ungarns nei at EU-pengene henger i limbo. Det er ventet at Ungarns blokkering av Ukraina-støtten vil være et sentralt tema på forsvarsministermøtet i EU tirsdag.

EU-møtet skjer samtidig som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er på friertur til Spania, Belgia og Portugal for å mane til mer støtte til ukrainernes forsvarskamp.

Mandag sikret Zelenskyj seg et spansk løfte om ytterligere luftvernraketter, som skal bidra til å skyte ned noen av de nesten 3000 rakettene han sier Russland skyter mot Ukraina hver måned.

(©NTB)