Menu
Skogbrann herjer i store deler av Canada og fører til økt luftforurensing i USA. Nå har EU tilbudt seg å hjelpe med slukningsarbeidet. Foto: Communications Nova Scotia / The Canadian Press / AP / NTB

EU tilbyr brannmannskaper til Canada

EU-land har tilbudt seg å sende nesten 300 brannmannskaper til Canada for å hjelpe å slukke de voldsomme skogbrannene i landet.

Av NTB | 08.06.2023 12:38:59

Ulykker og naturkatastrofer: – Canada har bedt om støtte fra EU, og vi svarer raskt. Frankrike, Portugal og Spania har tilbudt seg å hjelpe med over 280 brannmenn. Det kommer flere, skriver EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen på Twitter torsdag.

Ødeleggende skogbranner har brent opp rundt 3,8 millioner hektar land i Canada og ført til at over 20.000 mennesker har blitt evakuert. Canadas statsminister Justin Trudeau har beskrevet årets skogbrannsesong som den verste noensinne.

Skogbrannene har også ført til at flere amerikanske byer har blitt innhyllet i røyk og sot, blant annet New York, Chicago og Atlanta. Over 100 millioner mennesker over hele nordøstlige USA fikk varsel om farlige mengder forurensing i lufta etter at røyken drev sørover fra Canada denne uka, ifølge det amerikanske miljøvernbyrået (EPA).

(©NTB)

Flere nyheter: