Ingvild Flugstad Østberg imponerte i Italia lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etterlengtet pallplass for Østberg – ny kjempesmell for verdenscupleder Weng

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i verdenscuprennet i langrenn i Toblach lørdag. For verdenscupleder Tiril Udnes Weng ble dagen bekmørk.

Av NTB | 04.02.2023 14:05:36

Sport: Svenske Ebba Andersson vant rennet med 13,3 sekunders margin til amerikanske Jessie Diggins. Østberg var slått med 33,2 sekunder av vinneren.

Den norske jenta har måttet tåle flere sure fjerdeplasser i verdenscupen denne sesongen. I Les Rousses nylig ble det to av dem. Lørdag hadde hun omsider marginene på sin side.

I mål var sveitsiske Nadine Fähndrich slått med 4,1 sekunder. Deretter fulgte flere andre løpere hall i hel.

Østberg var det eneste virkelige norske lyspunktet i Italia. For verdenscupleder Tiril Udnes Weng gikk det fryktelig tungt. Hun hadde ingen god dag på sprinten fredag, og lørdag fulgte det i samme spor. 29.-plass var alt annet enn oppløftende for den sterke Nes-løperen.

Med bare to uker igjen til VM i Planica begynner tidsnøden å melde seg for Weng. Verdenscuplederen ble syk etter Tour de Ski og måtte stå over en rekke renn. Nå synes hun å være langt unna formen.

Silje Theodorsen ble nummer 14, slått med 56,8 sekunder av Andersson. Anne Kjersti Kalvå, som var tilbake i verdenscupen etter koronasykdom og langt fravær, endte to plasser lenger bak på resultatlistene. Hun var slått med ytterligere ett sekund.

Heidi Weng og Ragnhild Gløersen Haga fulgte på henholdsvis 17.- og 19.-plass.