Ingvild Flugstad Østberg imponerte i Italia lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etterlengtet pallplass for Flugstad Østberg i Toblach – Andersson helt suveren

Ebba Andersson var i egen klasse i verdenscuprennet i langrenn i Toblach lørdag. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

Av NTB | 04.02.2023 14:05:28

Sport: Svenske Andersson vant rennet med 13,3 sekunders margin til amerikanske Jessie Diggins. Østberg var slått med 33,2 sekunder av vinneren.

Den norske jenta har måttet tåle flere sure fjerdeplasser i verdenscupen denne sesongen. I Les Rousses nylig ble det to av dem. Lørdag hadde hun omsider marginene på sin side.

I mål var sveitsiske Nadine Fähndrich slått med 4,1 sekunder. Deretter fulgte flere andre løpere hall i hel.

Østberg var det eneste virkelige norske lyspunktet i Italia. Silje Theodorsen ble nummer 14, slått med 56,8 sekunder av Andersson. Anne Kjersti Kalvå, som var tilbake i verdenscupen etter koronasykdom og langt fravær, endte to plasser lenger bak på resultatlistene. Hun var slått med ytterligere ett sekund.

Ragnhild Gløersen Haga fulgte på 19.-plass.

Enda tyngre gikk det for verdenscupleder Tiril Udnes Weng. Hun hadde ingen god dag på sprinten fredag, og lørdag fulgte det i samme spor. 29.-plass var alt annet enn oppløftende for den sterke Nes-løperen.

På plassen foran seg hadde hun tvillingsøster Lotta.