Menu
Tiril Udnes Weng fikk det tøft i Toblach lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Verdenscupleder Weng åpner for å ta VM-grep etter ny smell – Østberg på pallen i Toblach

Verdenscupleder Tiril Udnes Weng kan komme til å endre egen VM-oppkjøring etter en ny nedtur i Toblach lørdag. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i rennet.

Av NTB | 04.02.2023 14:25:34

Sport: Svenske Ebba Andersson vant rennet med 13,3 sekunders margin til amerikanske Jessie Diggins. Østberg var slått med 33,2 sekunder av vinneren.

Østberg var det eneste virkelige norske lyspunktet i Italia. For verdenscupleder Weng gikk det fryktelig tungt. Hun hadde ingen god dag på sprinten fredag, og lørdag fulgte det i samme spor. 29.-plass var alt annet enn oppløftende for den sterke Nes-løperen.

Med bare to uker igjen til VM i Planica begynner tidsnøden å melde seg. Verdenscuplederen ble syk etter Tour de Ski og måtte stå over en rekke renn. Nå synes hun å være langt unna formen.

– Det var seigt. Jeg mangler sprut og et gir. Jeg går bare og surrer rundt der. Det er frustrerende, sa hun til Viaplay.

– Jeg må gjøre en rask evaluering av hva jeg skal gjøre framover. Planen var å dra til høyden nå etter lunsj, men det er ikke sikkert kroppen min er klar for det. Alternativet er å reise hjem, fortsatte verdenscuplederen.

I mål var sveitsiske Nadine Fähndrich slått med 4,1 sekunder. Deretter fulgte flere andre løpere hall i hel.

– Det der var et bedre resultat enn det føltes. Jeg følte jeg måtte jobbe skikkelig for hver meter. Det var beintøft, sa Østberg til Viaplay.

Intervjuet ble gjort før alle gikk i mål. Gjøvik-jenta hadde ikke fått med seg at det ble pallplass.

– Gjør det, det? Så positive sekunderinger fikk jeg ikke. Blir det så bra, er det helt sjokkerende, sa Østberg.

Heidi Weng og Ragnhild Gløersen Haga fulgte på henholdsvis 17.- og 19.-plass.

Lotta Udnes Weng ble nummer 28.

Ingvild Flugstad Østberg har måttet tåle flere sure fjerdeplasser i verdenscupen denne sesongen. I Les Rousses nylig ble det to av dem. Lørdag hadde hun omsider marginene på sin side.

Silje Theodorsen ble nummer 14 i lørdagens renn, slått med 56,8 sekunder av Andersson. Anne Kjersti Kalvå, som var tilbake i verdenscupen etter koronasykdom og langt fravær, endte to plasser lenger bak på resultatlistene. Hun var slått med ytterligere ett sekund.

(©NTB)