Menu
Høyre-leder Erna Solberg åpner for at Stortinget og pressen skal få mer innsyn i dokumenter fra Statsministerens kontor knyttet til hennes habilitetsvurderinger. Foto: Javad Parsa / NTB

Erna Solberg åpner for mer innsyn i dokumenter fra Statsministerens kontor

Høyre-leder Erna Solberg er positiv til at Stortinget og pressen får tilgang til mer informasjon om hennes habilitetsvurderinger.

Av NTB | 25.09.2023 16:52:24

Politikk: – Statsministerens kontor har gitt innsyn i en rekke dokumenter i denne saken. Det er de som har avgjort, og også i fortsettelsen de som må avgjøre, hva de gir innsyn i og ikke, skriver Solberg til VG.

– Vi sitter ikke lenger på Statsministerens kontor og har ikke myndighet til å instruere embetsverket, men jeg er positiv til at Statsministerens kontor ser på hvordan de kan gi mer informasjon om min habilitet i ulike sammenhenger, skriver hun videre.

– Det har hun så langt ikke gjort. Per nå blir offentligheten nektet innsyn i habilitetsvurderingene. Det hinderet kan Erna Solberg enkelt feie av banen, sier Aydar til NTB.

Rødt ønsker at alle de skriftlige habilitetsvurderingene som SMK har fra Solberg-regjeringen, skal oversendes til kontrollkomiteen.

– Slike opplysninger fremgikk av deler av materialet vi mottok fra Sindre. Som vi har opplyst om tidligere, har Høyres anliggende i saken vært spørsmålet om min habilitet. Både tidsbruk og hensynet til at Sindre selv må vurdere hvor mye personopplysninger han ønsker å offentliggjøre, tilsa at kun opplysninger som er nødvendige for å vurdere min habilitet ble hentet ut fra dokumentene, skriver Solberg til avisen.

Ifølge Høyre-lederen er det nå opp til Finnes og hans advokat å vurdere hva de vil dele.

Ifølge Rødts medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen Seher Aydar kan Solberg når som helst gi sitt samtykke til at Statsministerens kontor offentliggjør dokumentene.

Overfor VG innrømmer Solberg at de satt på mer informasjon om mannens handler enn de har delt med offentligheten. Blant annet om prisene og tidspunkt var en del av listen Høyre fikk tilsendt fra Sindre Finnes.

Flere nyheter: