Menu
Ajax sliter i motgang. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

Av NTB | 25.09.2023 16:42:29

Sport: Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

Ifølge det nederlandske forbundet skal kamper som blir avbrutt, slik søndagens oppgjør ble, spilles ferdig så raskt det lar seg gjøre. Det gjør at lagene går på banen igjen allerede onsdag.

Nederlandske medier har den siste tiden meldt om at det pågår en maktkamp i styrerommet i Ajax. Søndag var urolighetene knapt ryddet opp i før klubben sparket fotballdirektør Sven Mislintat.

Han har vært under etterforskning for en potensiell interessekonflikt i forbindelse med en av sommerens signeringer. Klubben sier beslutningen om å avslutte samarbeidet skyldes at Mislintat manglet «støtte i organisasjonen».

– Dette har ingenting med fotball og det å være supporter å gjøre. Dere leker med sikkerheten til spillere, andre supportere og dere selv. Skam dere, meldte han på X (tidligere Twitter).

Santiago Giménez (2) og Igor Paixão scoret for Feyenoord i kampen.

De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65.

Nederlands avtroppende justisminister Dilan Yesilgöz reagerte kraftig på søndagens tilskuerbråk.

(©NTB)