Menu
Erdogan ble syk under et TV-intervju tirsdag med det som helseminister Fahrettin Koca senere sa er en mageinfeksjon. Her er 69-åringen under en valgkamptale i Istanbul fredag forrige uke. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Erdogan viste seg offentlig for første gang på flere dager

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst valgkamparrangementer de siste tre dagene grunnet sykdom. Lørdag var statslederen tilbake i manesjen.

Av NTB | 29.04.2023 11:34:09

Politikk: Flere tyrkiske TV-kanaler viste lørdag formiddag bilder av 69-åringen under et arrangement i Istanbul. Smilende og kledd i en rød vindjakke gikk 69-åringen ut på scenen under en luftfartsfestival og begynte å kaste ut blomster til flaggviftende tilhengere i mengden.

Sammen med seg hadde han sin nære allierte, Aserbajdsjans president Ilham Alijev, og Libyas statsminister Abdelhamid Dbeibah. Begge land har utkjempet kriger med bruk av Tyrkias kampdroner, som vil ha en fremtredende plass under helgens festival.

Erdogan ble syk under et TV-intervju tirsdag med det som helseminister Fahrettin Koca senere sa er en mageinfeksjon.

Fram til lørdag har han derfor gjort valgkamparbeid digitalt, som da han medtatt avduket et atomkraftverk via videolink torsdag.

69-åringen, som har ledet Tyrkia i 20 år, forsøker å bli gjenvalgt til en tredje presidentperiode i valget 14. mai. I valget møter han tøff konkurranse fra opposisjonskandidaten Kemal Kilicdaroglu.

Valgkampen har vært intenst, og Erdogan har pleid å gjøre offentlige oppdrag rundt tre ganger om dagen.

(©NTB)

Flere nyheter: