Menu
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker det ødelagte sentrum av byen Kahramanmaraş sør i landet onsdag. Foto: Tyrkias presidentkontor via AP / NTB

Erdogan erkjenner problemer med hjelpearbeidet

Tyrkias president oppfordret til samhold da han ankom de jordskjelvrammede områdene sør i landet. Han innrømmet også at ikke all hjelp har gått smidig.

Av NTB | 08.02.2023 16:55:33

Politikk: – Vi hadde problemer med flyplassen og veiene, men alt kommer til å gå bedre heretter, lovet Recep Tayyip Erdogan da han kom til Kahramanmaraş sør i landet onsdag ettermiddag. Han erkjente at det hadde vært noen vanskeligheter med responsen den første dagen etter skjelvet, men at ting nå går som normalt.

– Det er ikke mulig å være forberedt på en så stor katastrofe, sier Erdogan onsdag ettermiddag.

Han lovet at ingen skal være uten tak over hodet og at statlige boligmyndigheter vil gjøre det som trengs. I en tale onsdag ettermiddag sier presidenten at redningsteam fra 18 ulike land er på plass for å hjelpe.

Samtidig manet presidenten til samhold og ba folk kun lytte til offisielle uttalelser og «ikke høre på provokatører».

– Nå gjelder det å stå sammen, sa Erdogan.

Han opplyste samtidig at det bekreftede tallet på døde er oppe i 8.574 etter det kraftige jordskjelvet natt til mandag. Sammen med tallene fra Syria, er over 11.700 bekreftet døde etter skjelvet, som hadde en styrke på 7,8.

(©NTB)

Flere nyheter: