Menu
Viktor Hovland sikret en perfekt start for Europa i Ryder Cup fredag. Foto: AP /Andrew Medichini / NTB.

Ellevilt startdrama for Viktor Hovland i Ryder Cup – drømmestart sikret Europa tidlig poeng

Viktor Hovland innledet Ryder Cup med et kunstslag. Deretter slo han ballen rett i en plastpose, før han bidro sterkt til å sikre Europa et solid poeng.

Av NTB | 29.09.2023 11:22:56

Sport: Hovland spilte sammen med svenske Ludvig Åberg i foursome-kampene som innleder prestisjetunge Ryder Cup fredag morgen. Duoen var med i den andre av fire kamper, og spillerne slo annenhver gang på samme ball.

Da de 18 hullene var unnagjort ble det seier til den norsk-svenske duoen over amerikanerne Max Homa og Brian Harman. Kampen var avgjort med tre hull igjen å spille. Da ledet Hovland og Åberg med fire hull.

Nordmannen slo ut på det første hullet. Deretter ga makker Åberg Hovland et vanskelig utgangspunkt på kanten av greenen før det tredje slaget. Det taklet nordmannen på aller beste vis. Han valgte å chippe på den ujevne greenen og lyktes perfekt. Ballen gikk rett i hullet.

– Se på det slaget! Han er jo egentlig helt i fengsel! Man on a mission, ropte Viaplays kommentatorduo etter drømmetreffet fra langt hold.

Makker Åberg fikk droppe og slo ballen inn på greenen. Deretter var det duket for Hovland-show igjen. Nordmannen senket den påfølgende lange putten til ellevill jubel fra publikum.

På hull nummer tre var Åberg og Hovland igjen i trøbbel, men igjen hentet Hovland fram et praktfullt slag inn på greenen. Ballen traff flaggstolpen ved hullet og la seg til ro rett ved hullet. Det forhindret uansett ikke at amerikanerne tok ett hull tilbake.

I den andre kampen som er ferdigspilt ble det også seier til Europa ved Jon Rahm og Tyrrell Hatton etter gnistrende spill.

To kamper er ennå gang. I begge de kampene er Europa i føringen.

Ryder Cup arrangeres vekselvis i Europa og USA. USA har ikke vunnet i Europa siden 1993.

Hovland var ikke ferdig med å skape drama. Oslo-gutten fulgte opp på det andre hullet, men ikke uten dramatikk. Nordmannens innspill endte med at ballen landet i en plastpose tilhørende en tilskuer. Det er sjelden vare.

I en kamp som svingte voldsomt hadde Hovland og Åberg til slutt full kontroll på seieren og ett Europa-poeng.

(©NTB)