Menu
Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen må orientere Folketinget om et omstridt milliardkjøp av artilleri fra den israelske våpenprodusenten Elbit. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Ellemann-Jensen må orientere om omstridt våpenkjøp

Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen må tirsdag orientere Folketinget om et omstridt våpenkjøp fra israelske Elbit.

Av NTB | 07.08.2023 18:54:34

Politikk: Ellemann-Jensen ble sykmeldt som følge av stress i februar, men var tilbake på jobb 31. juli.

Mens han var sykmeldt ba fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen om en redegjørelse knyttet til en milliardavtale om kjøp av artilleri fra den israelske våpenprodusenten Elbit.

– Den saken ser litt brokete ut. Det er derfor viktig at Folketinget får en grundig redegjørelse. Det har kommet fram ting som jeg syns vi må få undersøkt og belyst, sa Lund Poulsen.

Flere partier har anklaget Ellemann-Jensen for å ha gitt uriktige opplysninger til Folketinget i forbindelse med avtalen om kjøp av artilleri fra Elbit.

Ifølge nettavisen Altinget skal det ikke ha blitt innhentet tilbud fra andre leverandører enn det israelske selskapet.

Ellemann-Jensen avviser kritikken og nekter for å ha villedet de folkevalgte i saken.

– Jeg har viderebrakt det jeg har fått fra mitt departement og fra Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Jeg har ikke pyntet eller endret på noe, sa han til dansk TV 2 nylig.

(©NTB)

Flere nyheter: