Menu
Fotballpresident Lise Klaveness er årets Peer Gynt. Foto: Lise Åserud / NTB

Uværet stopper utdeling av gjev pris til fotballpresident Klaveness

Den planlagte utdelingen av Peer Gynt-prisen til fotballpresident Lise Klaveness må utsettes som følge av uværet «Hans».

Av NTB | 07.08.2023 19:04:32

Sport: Fotballtoppen skulle fått prisen på et arrangement under den årlige Peer Gynt-festivalen på Gålå tirsdag. Slik blir det likevel ikke. Værforholdene som er varslet, gjør det umulig.

Arrangørene tok avgjørelsen mandag ettermiddag etter klare anbefalinger fra Nord-Fron kommune.

Dermed må utdelingen gjennomføres på et senere tidspunkt.

– Vi kommer om kort tid tilbake med ny informasjon om hvordan prisutdelingen skal gjennomføres, sier administrerende direktør May Brit Støve i Peer Gynt AS.

I anbefalingen fra kommuneledelsen i Nord-Fron, som NTB har fått tilgang til, kommer det tydelig fram at man ikke anser det som forsvarlig å gjennomføre tirsdagens planlagte fest.

– Vi har veldig lyst til å få dette til under årets festival, men vi forstår samtidig dersom det ikke er mulig på kort varsel, sier kommunikasjonsansvarlig Rita Støstad til NTB.

Viser det seg umulig å få delt ut prisen i dagene som kommer, finnes det andre muligheter.

– Vi har flere tidspunkter utover høsten som kan være aktuelle, og jobber iherdig med dette nå, sier Støstad.

Stortingsrepresentantene kårer vinneren ved skriftlig avstemming. Et overveldende flertall stemte fram fotballpresidenten som vinner for 2023.

– Det er en ære å få tildelt Peer Gynt-prisen for den jobben jeg har gjort sammen med, og på vegne av, norsk fotball det siste året. Jeg takker for muligheten denne prisen gir meg til å sette økt søkelys på ting jeg mener er viktige både i norsk og internasjonal fotball fremover, sa Klaveness da hun fikk beskjed om tildelingen.

Klaveness er den 54. prisvinneren i rekken. Årets Peer Gynt ble stiftet i 1971. Tidligere statsminister Einar Gerhardsen var den første prisvinneren, og var også den som løftet prisen inn i Stortinget.

Skihopper Maren Lundby vant prisen i fjor.

Frivilligprisen Vehl-Per skulle også vært delt ut på Gålå tirsdag. Vinner av den er Torill Beitdokken.

Arrangørene av Peer Gynt-festivalen har allerede startet arbeidet med å se på andre alternativer for å få delt ut Peer Gynt-prisen til Lise Klaveness.

Peer Gynt-prisen går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte i samfunnet, og som har gjort Norge kjent i utlandet.

(©NTB)