Menu
Meteorologene i Sverige varsler torden, sterk vind og store mengder regn på kort tid. Regnet er ventet å trekke fra Sør-Sverige og oppover landet i løpet av natten. Illustrasjonsbilde. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Ekstremværet Hans trekker inn over Sverige

Hans har kommet til Sør-Sverige og er ventet å trekke oppover landet i løpet av natten. Redningstjenesten i Sverige forbereder seg.

Av NTB | 06.08.2023 21:24:25

Økonomi og næringsliv: Ekstremværet, som i Norge har fått navnet «Hans», trekker søndag kveld og natt til mandag innover Sør-Sverige, skriver Aftonbladet.

Meteorologene i Sverige varsler torden, sterk vind og store mengder regn på kort tid. Regnet er ventet å trekke opp over landet i løpet av natten.

– Det kan komme torden og over 70 millimeter regn, som kan føre til flom og trafikkproblemer, sier meteorolog Linnea Rehn Wittskog ved Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut til avisen.

Vest-Sverige og vestlige deler av Gotland er ventet å bli hardest rammet. I Västra Götaland, Värmland, Jönköping og Örebro er varselet oppgradert til rødt nivå for tirsdag og onsdag.

Redningstjenesten i flere fylker utruster seg med ekstra personell i møte med ekstremværet.

(©NTB)

Flere nyheter: