Lars-Jørgen Salvesen scoret kampens første mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking seiret i toppkampen – slo Bodø/Glimt 3-2 på hjemmebane

Zlatko Tripic ble matchvinner på hjemmebane da Viking slo Bodø/Glimt 3-2 i en svært innholdsrik toppkamp i Eliteserien søndag.

Av NTB | 06.08.2023 21:14:46

Sport: Drømmescoringer definerte oppgjøret mellom Eliteseriens to sterkeste lag. Viking spilte seg opp i en svært tidlig tomålsledelse, men gjestene slo tilbake og sikret lik stilling til pause.

Begge lag fikk flere muligheter til å sette 3-2, og kvarteret før slutt prikket Zlatko Tripic inn et frispark. Målet holdt til seier og gjorde Viking-kapteinen til matchvinner.

På overtid scoret Brede Moe for Glimt, men målet ble annullert for en hands.

Dermed har Viking åpnet opp kampen om seriegullet. Stavanger-laget er bare tre poeng bak Glimt og har én kamp mindre spilt. Søndagens seier er deres åttende strake i ligasammenheng.

Glimt gikk på sin side på sitt andre strake tap mot en direkte utfordrer til seriegullet. I forrige runde røk de 0-2 for tredjeplasserte Tromsø.

I etterkant av en Glimt-corner fant Patrik Gunnarsson gultrøyene i ubalanse. Keeperen satte i gang tidlig og fant Sander Svensen i bakrom med en perfekt vektet pasning. Svendsen fant deretter Lars-Jørgen Salvesen, og spissen brukte ett touch før han bredsidet inn 1-0-målet.

– Har du sett for en igangsetting. Det er jo nærmest årets pasning fra Gunnarsson, kommenterte TV 2s Simen Stamsø-Møller.

Jubelen rakk ikke engang å stilne før Markus Solbakken klinket inn 2-0-målet. Viking vant ballen høyt, og Sondre Bjørshol fant Solbakken med en pasning bakover i banen. Midtbanemannen fikk drømmetreff på direkten og curlet ballen inn i krysset fra 20 meter.

Gjestene trengte mål og fikk det da Faris Pemi Moumbagna reduserte i det 21. minutt. Spissen snek seg inn på bakre stolpe og headet inn innlegget fra Patrick Berg.

Etter timen spilt fikk Djibril Diop en enorm mulighet til å sette 3-2. Et tigersprang fra Nikita Haikin reddet dem imidlertid fra å ta tilbake ledelsen.

– Det skal jo være mål alle dager i uken. En uvirkelig redning, kommenterte Stamsø-Møller.

Begge lag fikk flere store muligheter til å sette 3-2, og kvarteret før slutt ble Solbakken felt på vei inn mot feltet. Viking-kaptein Tripic lot seg ikke be to ganger og curlet på vakkert vis inn 3-2-målet på det påfølgende frisparket.

Viking brukte bare tre minutter på å spille seg opp i ledelsen.

Seks minutter før pause sikret Albert Grønbæk lik stilling i kampen etter nok en vakker scoring. Dansken fikk ballen fra innkast og vendte rundt i retning feltet. Etter å ha dratt seg forbi to mann fyrte han ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.