Menu
Zlatko Tripic ble matchvinner for Viking mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking med i gullstriden etter seier over Bodø/Glimt: – En utrolig kamp

Zlatko Tripic ble matchvinner på hjemmebane da Viking slo Bodø/Glimt 3-2 i en svært innholdsrik toppkamp i Eliteserien søndag.

Av NTB | 06.08.2023 21:24:51

Sport: Drømmescoringer definerte oppgjøret mellom Eliteseriens to sterkeste lag. Viking spilte seg opp i en svært tidlig tomålsledelse, men gjestene slo tilbake og sikret lik stilling til pause.

Begge lag fikk flere muligheter til å sette 3-2, og kvarteret før slutt prikket Zlatko Tripic inn et frispark. På overtid scoret Brede Moe for Glimt og satte tilsynelatende en demper på festen blant hjemmepublikumet. Målet ble imidlertid annullert for en hands, og det var Viking-kapteinen som ble matchvinner.

– Det er helt fantastisk. Jeg syns det er fortjent, det er to fantastisk gode fotballag. Det var en helt utrolig kamp. Totalt sett, når du ser hvor gode vi var i andre omgang, så syns jeg det er fortjent, sa Tripic til TV 2.

Dermed har Viking åpnet opp kampen om seriegullet. Stavanger-laget er bare tre poeng bak Glimt og har én kamp mindre spilt. Søndagens seier er deres åttende strake i ligasammenheng.

– Nå går vi for den niende, sa Tripic.

Glimt gikk på sin side på sitt andre strake tap mot en direkte utfordrer til seriegullet. I forrige runde røk de 0-2 for tredjeplasserte Tromsø.

– Det er et Glimt-lag som er et stykke unna både individuelt og som lag. Vi må rett og slett jobbe oss tilbake igjen. All ære til Viking, men veldig mye av dette går på at vi er et stykke unna det nivået vi skal være på, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen.

I etterkant av en Glimt-corner fant Patrik Gunnarsson gultrøyene i ubalanse. Keeperen satte i gang tidlig og fant Sander Svensen i bakrom med en perfekt vektet pasning. Svendsen fant deretter Lars-Jørgen Salvesen, og spissen brukte ett touch før han bredsidet inn 1-0-målet.

– Har du sett for en igangsetting. Det er jo nærmest årets pasning fra Gunnarsson, kommenterte TV 2s Simen Stamsø-Møller.

Jubelen rakk ikke engang å stilne før Markus Solbakken klinket inn 2-0-målet. Viking vant ballen høyt, og Sondre Bjørshol fant Solbakken med en pasning bakover i banen. Midtbanemannen fikk drømmetreff på direkten og curlet ballen inn i krysset fra 20 meter.

Gjestene trengte mål og fikk det da Faris Pemi Moumbagna reduserte i det 21. minutt. Spissen snek seg inn på bakre stolpe og headet inn innlegget fra Patrick Berg.

Etter timen spilt fikk Djibril Diop en enorm mulighet til å sette 3-2. Et tigersprang fra Nikita Haikin reddet dem imidlertid fra å ta tilbake ledelsen.

– Det skal jo være mål alle dager i uken. En uvirkelig redning, kommenterte Stamsø-Møller.

Begge lag fikk flere store muligheter til å sette 3-2, og kvarteret før slutt ble Solbakken felt på vei inn mot feltet. Viking-kaptein Tripic lot seg ikke be to ganger og curlet på vakkert vis inn 3-2-målet på det påfølgende frisparket.

Moe hamret inn en redusering like før slutt, men stopperen handset i feltet og målet ble annullert. Dermed var det Viking som gikk av med seieren.

Viking brukte bare tre minutter på å spille seg opp i ledelsen.

Seks minutter før pause sikret Albert Grønbæk lik stilling i kampen etter nok en vakker scoring. Dansken fikk ballen fra innkast og vendte rundt i retning feltet. Etter å ha dratt seg forbi to mann fyrte han ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.

(©NTB)