Menu
Ukrainske soldater gjør seg klare til å skyte mot russiske stillinger med amerikanske våpen i Kharkiv-regionen øst i landet i juni i fjor. Arkivfoto: Evgenij Maloletka / AP / NTB

Ekspert: Kutt i USA-hjelp vil ramme ukrainske styrker hardt

Ukrainske soldater kommer til å gå tom for både viktig ammunisjon og utstyr hvis ytterfløyen blant republikanerne greier å stanse USAs støtte til Ukraina.

Av NTB | 03.10.2023 14:22:33

Økonomi og næringsliv: Hvis støtten uteblir, kommer det til å undergrave bakkeoperasjonene og redusere soldatenes evne til å forsvare seg mot russiske angrep, sier Mark Cancian, seniorrådgiver for Center for Strategic and International Studies.

– Det ukrainske militæret kommer til å bli svekket for så til slutt å kollapse, men det kan også greie å holde fast på forsvaret sitt, sier han.

Amerikanske myndigheter har gjentatte ganger sagt at de vil støtte Ukraina «så lenge det trengs» og har levert store mengder våpen og utstyr for at ukrainerne skal kunne gjennomføre en motoffensiv mot russiske okkupasjonsstyrker.

Hvis de ytterliggående republikanerne lykkes med å stanse hjelpen, kommer det til å ta et par uker før det merkes, ifølge Cancian. Han sier også at Russland muligens ikke vil greie å utnytte situasjonen ettersom russiske styrker også er «ganske utslitt».

Flere nyheter: