Menu
En mann i 20-årene ble erklært død på Åkra på Karmøy etter en voldshendelse lørdag kveld, og politiet har siktet en mann i 20-årene for drap. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Drapssaken på Karmøy: Siktede vil ikke la seg avhøre

Mannen som er siktet for drap på en mann i 20-årene på Karmøy lørdag, vil ikke bli avhørt. Politiet sier at de to bodde i nærheten av hverandre.

Av NTB | 16.06.2024 14:23:06

Kriminalitet og rettsvesen: Politiinspektør Unni Byberg Malmin sa tidligere søndag at de planla avhør av siktede, men han har valgt ikke å la seg avhøre, opplyser forsvarer, advokat Sigurd Rønningen.

– Derfor har han heller ikke tatt stilling til spørsmålet om skyld, sier han til NTB.

Mandag framstilles den siktede mannen for varetektsfengsling, noe han har samtykket til. Det skal foregå som kontorforretning.

Fremover fortsetter etterforskningen til politiet. Rønningen sier at det nok blir en rettspsykiatrisk vurdering av klienten hans.

Det var klokken 20.34 lørdag at politiet fikk inn en melding om en alvorlig voldshendelse på Åkra på Karmøy i Rogaland. Politi og helse rykket ut til stedet. En mann i midten av 20-årene ble erklært død, og en annen mann i 20-årene er siktet for drap.

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som kom fram under den, sier Malmin.

Til VG sier hun at de er i ferd med å danne seg et bilde av den eventuelle relasjonen mellom den drepte og den siktede.

– Vi ser på historikk og om det er en kjent relasjon mellom de to. Vi begynner å danne oss en oversikt på dette, sier politiinspektøren til avisen.

– Vi har blant annet gjort beslag av det vi mener er drapsvåpenet, sier Malmin.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags våpen det er snakk om av hensyn til etterforskningen.

Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem han er og er i gang med å varsle pårørende i utlandet.

– Vi oppfordrer personer som mottar denne videoen, til å ikke dele den videre, sa Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt lørdag kveld.

Soma sa til NTB at det var et bekymret vitne som varslet politiet om voldshendelsen. Videoen fikk de kjennskap til etterpå.

De to bodde i nærheten av hverandre, begge i et nabolag hvor det er flere kommunalboliger. Politiet gjennomførte en rundspørring i området natt til søndag.

Politiet har også gjort diverse beslag i saken.

Politiet har opplyst at det ble gjort et videoopptak av deler av hendelsen, og den er spredt via Snapchat. Videoen skal være filmet av en tredjeperson.

Flere nyheter: