Menu
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dobbelt så mange snikere på bussen

I løpet av første halvår har Kolumbus avdekket en betydelig økning i antall snikere i kollektivtrafikken i Rogaland sammenlignet med samme periode i fjor.

Av Egil M Solberg | 16.09.2023 09:46:28

Buss: Halvårstall fra Kolumbus avslører at nærmere 88 000 personer ble kontrollert for gyldig billett på fylkets buss- og båtruter i løpet av første halvår i år.

Av disse fikk 5932 passasjerer en reaksjon fra kontrollørene, enten på grunn av manglende billett, en falsk billett eller feil billettype. Dette utgjør 6,7 prosent av de kontrollerte.

I tilsvarende periode i 2022 ble 92 000 personer kontrollert, men bare 3005 av dem fikk en reaksjon. Dette tilsvarer 3,3 prosent av de kontrollerte.

Den betydelige økningen i snikere har ført til bekymring og en økende innsats for å håndtere problemet.

De som blir tatt uten gyldig billett kan bli ilagt gebyr eller skriftlige advarsler, avhengig av situasjonen. Barn under 15 år som mangler gyldig billett, får skriftlige advarsler, mens passasjerer med feil billettype får muntlige advarsler.

Antallet reisende med buss øker

På tross av utfordringene med snikere, gleder fylkesdirektøren seg over at antall bussreiser i Rogaland fortsetter å øke.

Første halvår i 2023 har sett en økning på hele 22 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Dette indikerer at kollektivtrafikken fortsetter å vokse i popularitet i regionen, og antall reiser ligger nå 24 prosent over nivået før pandemien.

Flere nyheter: