Menu
Novak Djokovic starter snart sitt tittelforsvar i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB

Djokovic-bekymring foran Roland-Garros: – Ikke favoritt

Novak Djokovic slo Casper Ruud i fjorårets finale i Roland-Garros og tok sin tredje tittel i turneringen. Han er redd det blir vrient med en reprise i år.

Av NTB | 25.05.2024 10:03:03

Sport: Søndag starter storturneringen på rødgrusen i Frankrikes hovedstad Paris, og Djokovic skal opp mot det lokale håpet Pierre-Hugues Herbert i 1. runde.

Serberen har slitt med formen i 2024, og han ser ikke seg selv som en favoritt i årets andre Grand Slam-turnering.

– Selvfølgelig er jeg bekymret. Jeg har ikke spilt bra i det hele tatt i år, sa Djokovic etter å ha tapt for tsjekkeren Tomas Machac i semifinalen i Genève fredag.

– Jeg har hatt noen gode kamper her og der, men det er som det er. Man må bare akseptere det. Jeg ser ikke meg selv som en favoritt der (i Paris). Jeg har mye å jobbe med. Jeg må ta det kamp for kamp og se hvor langt jeg kan komme, fortsatte den serbiske verdenseneren.

Djokovic har vunnet 24 Grand Slam-trofeer og 98 ATP-titler totalt, men i 2024 står han uten en turneringsseier. Mot Machac slet han med magen underveis, og han ser ikke ut til å finne rytmen han ofte har hatt når han har gått fra seier til seier de siste årene.

– Jeg trenger bare å føle meg bedre. Det er ikke godt når du sliter på banen og føler deg sånn. Du klarer ikke å fokusere på tennis når det er andre ting som skjer. Jeg håper bare jeg blir klar, i form og forberedt til Roland-Garros, sier han.

(©NTB)