Menu
Kandidaten til det konservative Colorado-partiet, Santiago Peña, leder i valget i Paraguay når 25 prosent av stemmene er talt. Foto: Jorge Saenz / AP / NTB

De konservative leder i Paraguay-valget

Santiago Peña fra det konservative partiet Colorado har en foreløpig ledelse på 46 prosent i presidentvalget i Paraguay når halvparten av stemmene er talt.

Av NTB | 01.05.2023 00:54:07

Kriminalitet og rettsvesen: Valget står mellom 44 år gamle Peña og den 60 år gamle veteranen Efraín Alegre. Sistnevnte leder en bred sentrum-venstrekoalisjon, som lover endringer i utenrikspolitikken.

Natt til mandag norsk tid leder de konservative, mens Alegre har foreløpig 28 prosent av stemmene når litt under halvparten av stemmene er talt.

Det var ventet er tøft valg for det konservative regjeringspartiet, blant annet på grunn av bånd til Taiwan.

Colorado-partiet har dominert Paraguay siden 1950-tallet og har med unntak av fem år styrt landet i 75 år. Men oppslutningen har de siste årene sunket på grunn av en treg økonomi og anklager om korrupsjon.

Valgkampen har vært dominert av økonomien, korrupsjon og forholdet til Taiwan. Paraguay er et av bare 13 land som fortsatt anerkjenner Taiwan, som Kina anser som del av sitt land.

Alegre kritiserer denne forbindelsen, som han sier gjør det vanskelig å selge soya og kjøtt til Kina. Han mener det landbruksdominerte Paraguay ikke får nok uttelling for fortsatt å anerkjenne Taiwan.

(©NTB)

Flere nyheter: