Menu
Kandidaten til det konservative Colorado-partiet, Santiago Peña, leder i valget i Paraguay når nesten alle stemmene er talt. Foto: Jorge Saenz / AP / NTB

De konservative erklærer valgseier i Paraguay-valget

Santiago Peña fra det konservative partiet Colorado erklærer seg selv som vinner i søndagens presidentvalg i Paraguay.

Av NTB | 01.05.2023 02:14:01

Kriminalitet og rettsvesen: Da i overkant av 96 prosent av stemmene var talt, lå Peña an til å få 43 prosent av stemmene. Motstanderen så ut til å få rundt 28 prosent.

Valget står mellom 44 år gamle Peña og den 60 år gamle veteranen Efraín Alegre. Sistnevnte leder en bred sentrum-venstrekoalisjon, som lover endringer i utenrikspolitikken.

Det var ventet er tøft valg for det konservative regjeringspartiet, blant annet på grunn av bånd til Taiwan.

Colorado-partiet har dominert Paraguay siden 1950-tallet og har med unntak av fem år styrt landet i 75 år. Men oppslutningen har de siste årene sunket på grunn av en treg økonomi og anklager om korrupsjon.

Valgkampen har vært dominert av økonomien, korrupsjon og forholdet til Taiwan. Paraguay er ett av bare 13 land som fortsatt anerkjenner Taiwan, som Kina anser som del av sitt land.

Alegre kritiserer denne forbindelsen, som han sier gjør det vanskelig å selge soya og kjøtt til Kina. Han mener det landbruksdominerte Paraguay ikke får nok uttelling for fortsatt å anerkjenne Taiwan.

(©NTB)

Flere nyheter: