Menu
Kasper Hjulmand mener at han har god kontroll på Tyskland før lørdagens EM-oppgjør. Foto: Sven Hoppe / dpa via AP / NTB.

Danmark-sjefen røper månedslange EM-studier: – Vet alt om Tyskland

Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand har en klar formening om hva som venter i åttedelsfinalen av fotball-EM mot vertsnasjonen Tyskland på lørdag.

Av NTB | 27.06.2024 07:53:12

Sport: Siden trekningen i begynnelsen av desember i fjor har det vært klart at Danmark kan møte i Tyskland i utslagsrundene, og derfor har Hjulmand og hans analytikere brukt mye tid på sine analyser av det tyske landslaget gjennom våren.

Det røpte Hjulmand onsdag ettermiddag, cirka 15 timer etter at det ble klart at Tyskland er Danmarks neste EM-motstander.

– Siden trekningen har vi hatt økt fokus på Tyskland. Vi har selvfølgelig sett på alle lag som har vært sannsynlige motstandere, fortalte landslagssjefen og fortsatte:

– Jeg har fulgt Tyskland gjennom hele året og fulgt med på alt de har gjort. Jeg kjenner en fra trenerteamet, og snakket også med Hansi Flick (daværende landstrener) etter VM. Jeg kjenner tysk fotball veldig godt.

– Jeg har sett alle kampene deres. Vi vet alt om Tyskland, la han til.

Landstreneren har også sett Tysklands tre gruppekamper i EM, noe som har styrket hans syn på at Tyskland er en av EMs store favoritter.

– For meg var Tyskland en av de soleklare favorittene før sluttspillet, for jeg synes mye har blitt bedre i spillet deres etter at de fikk tilbake Toni Kroos på laget. Han skaper ro og balanse, sa Hjulmand.

– Tyskland har startet utrolig bra i EM og har hatt en god prestasjon, så det er en toppmotstander, og vi gleder oss, fortsatte han.

Han påpeker imidlertid også at tyskerne så «menneskelige» ut sist i 1-1-kampen mot Sveits, og at han har en god følelse for sitt eget lag.

(©NTB)