Menu
Skipresident Tove Moe Dyrhaug og kombinertsjef Ivar Stuan. Foto: Terje Pedersen / NTB

USAs kombinertlag stopper samarbeid med Norge – i økonomisk krise

Det amerikanske kombinertlaget har ikke nok penger til å videreføre engasjementet som er satt i gang mellom Norge og USA.

Av NTB | 27.06.2024 08:33:25

Sport: Det opplyser det amerikanske forbundet i en pressemelding.

I fjor høst ble det klart at det norske kombinertlandslaget skulle bidra i utviklingen av USAs beste kombinertutøvere. Håpet var blant annet å vekke og øke interessen for sporten i Nord-Amerika.

Det amerikanske laget fikk i april beskjed om at de måtte oppdrive 150.000 dollar, omkring 1,6 millioner norske kroner, for å fortsette samarbeidet med Norges Skiforbund den kommende sesongen.

USAs kombinertlag opplyser at innsamlingsjobben landet «langt under målet».

Norges kombinertlandslag har tidligere hatt samarbeid med Estland og Kasakhstan. Sportssjef Ivar Stuan erkjente overfor NTB i november at han fryktet for interessen rundt kombinertsporten.

– Ja. Det overordnede målet for det vi gjør med USA, er å få dem opp i toppen, og at interessen i USA er til stede. USA er et kjempeviktig marked for IOC, så vår tanke er å hjelpe amerikanerne med å bli så gode som mulig, sa Stuan.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har tidligere signalisert at kombinert står i fare for å miste statusen som OL-gren.

(©NTB)

Flere nyheter: