Steffen Walstads norske curlinglag gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i VM for blandet lag og er klar for kvartfinale fredag kveld. Foto: Christine Olsson, TT / NTB

Curlinglaget slo også Sveits – ubeseiret til kvartfinale i VM

Det norske curlinglaget i VM for blandet lag slo Sveits 8-2 og gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Dermed går Norge rett til kvartfinale.

Av NTB | 19.10.2023 19:22:48

Sport: Sveits og Latvia var også klare for sluttspill allerede før torsdagens avsluttende gruppekamper, men de må gjennom en første utslagsrunde før eventuelt kvartfinalespill.

Norge scoret kampens første poeng i 2. omgang. Sveits utlignet i neste omgang, men to poeng i 4. omgang vippet kampen norsk vei for godt. Norge «stjal» ett poeng og økte til 4-1 i 5. omgang, og da sveitserne greide bare ett poeng i det neste var mye gjort.

Desperate sveitsiske forsøk på å slå tilbake mislyktes, og Norge fikk fire poeng i 7. omgang. Dermed var kampen over.

Den norske kvartetten kan fredag formiddag innta tilskuerrollen og avvente sin motstander i kvartfinalen fredag kveld.

Norge har rekken 6-3 over Latvia, 17-1 over Nigeria, 9-2 over Slovakia, 7-2 over Hongkong, 12-3 over Ukraina, 7-1 over Tsjekkia og 8-2 over Sveits.

På det norske laget spiller Eirin Mesloe, Andreas Hårstad, Maia Ramsfjell og skip Steffen Walstad.