Norge tapte for Skottland i curling-VM torsdag. Foto: Justin Tang / The Canadian Press via AP / NTB

Curling-VM: Sluttspillsklare Norge tapte for Skottland

Norges curlingherrer er klar for sluttspillet i VM i Canada, men røk på 5-9 for Skottland torsdag. Dermed må de kjempe hardt for direkte plass i semifinalen.

Av NTB | 06.04.2023 22:44:09

Sport: Norge sikret avansement til sluttspillet med 7-4-seier over Japan tidligere torsdag, men i den andre kampen hang de bak fra start.

Skottland åpnet med å ta tre poeng i den andre omgangen, før Norge slo tilbake med to i den neste. Etter sju omganger hadde skottene opparbeidet seg ledelse på 6-3, og det greide ikke det norske laget å utligne og tapte til slutt 5-9. Det norske laget ga seg etter ni omganger.

Det var Norges andre tap hittil i turneringen. Bare Sveits hadde slått Norge før skottene tok en viktig seier torsdag. De kjemper om å få sluttspillsplass.

Norge vant den første omgangen mot Japan 3-0 og så seg deretter aldri tilbake. Japan svarte med 1-0 i neste omgang, men da Norge hadde den beste steinen i både fjerde og femte omgang var mye gjort. Til slutt ga japanerne seg på stillingen 7-4 i favør det norske laget.

Onsdag ble det seier for nordmennene mot svenskene etter ekstraomganger. Norge, Sverige og Sveits står med sterkest statistikk og er alle klare for minst kvartfinale i mesterskapet.

De to beste lagene går direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen skal gjøre opp om de to siste plassene.

Det norske laget består av Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og skip Magnus Ramsfjell.

Fredag venter Tsjekkia og Tyrkia i de to siste rundene i grunnspillet. Sluttspillet starter lørdag, før turneringen avsluttes med finale søndag.