Menu
Viktor Hovland slår et bunkerslag torsdag. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB

Hovland med superstart i US Masters: – Veldig spesielt

Viktor Hovland leder majorturneringen US Masters hittil etter å ha gått sju slag under par på den første runden. Nordmannen leverte en feilfri runde uten bogey.

Av NTB | 06.04.2023 22:04:08

Sport: Spanske Jon Rahm gikk også den første runden på sju slag under par.

– Det var mye press i morges, men jeg var veldig spent. Å gå ut der og unngå bogey og samtidig gå en 65-runde, var veldig spesielt, sa Hovland i et intervju med arrangøren, vist på Discovery.

Nærspillet er til vanlig noe Hovland har slitt med, men torsdag reddet han seg inn flere ganger med flott spill rundt greenen. Det lover godt for Oslo-gutten, som er en av de som slår lengst på hele PGA-touren.

På hull ni leverte han et flott innspill og ballen la seg bare rett over en meter fra flagget. Derfra kunne ikke 25-åringen bomme og var dermed fem slag under par halvveis på den første runden på Augusta-banen.

Og nordmannen ga seg ikke der. På hull elleve fulgte han opp med en ny birdie etter en lang putt, før han på det 13. hullet skaffet seg en til. Han gikk siste del av runden på par og sikret seg en kjempestart.

Banerekorden er på 63, og dermed var nordmannen nær ved å tangere den torsdag med sin 65-runde.

Woods slet noe på sin første runde og er to slag over par, mens Schauffele er fire slag under par. Det var tydelig at Woods slet med noe smerter underveis på runden.

Woods har ikke spilt mange turneringer siden han pådro seg alvorlige skader i en bilulykke i februar 2021. Han har prioritert å spille i de største turneringene og er dermed på plass på Augusta denne uken. Smertene fra ulykken kjenner han fortsatt på.

Hovland har en 21.-plass som toppresultat i US Masters. Den fikk han i 2021.

Det er meldt elendig vær med mye vind og nedbør utover uken på Augusta. Hittil på den første runden har været vært bra.

Hovland fikk en kjempestart på turneringen med eagle på hull to. Etter noen hull på par, senket han en birdieputt på hull seks. Det ble samme resultat på hull åtte da han senket en lang putt for birdie.

Hovland skal gå i en drømmegruppe de to første rundene. Med seg på rundene har han legenden Tiger Woods og regjerende OL-mester Xander Schauffele.

(©NTB)

Flere nyheter: