Menu
Norge er klare for sluttspillet i curling-VM. Foto: Justin Tang / The Canadian Press via AP / NTB

Curling: Norge slo Tsjekkia – tøft i kampen om direkte semifinaleplass

De norske curlingherrene slo Tsjekkia 8-6 i nest siste kamp i grunnspillet i VM i Canada. De må slå Tyrkia, samt håpe på skotsk tap om det skal bli semifinale.

Av NTB | 07.04.2023 23:14:04

Sport: De to beste lagene i grunnspillet går direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen skal gjøre opp om de to siste plassene. Sveits og Norge innehar enn så lenge de to øverste plasseringene, men det kan fort endre seg i siste runde.

Der skal Norge møte Tyrkia, mens Skottland skal møte New Zealand. Norge er avhengige av seier, samt at Skottland taper for at de skal ta den siste semifinaleplassen. Skottland er imidlertid svært store favoritter i kampen og vil høyst trolig vinne.

Skulle både Norge og Skottland vinne, vil Skottland være foran på innbyrdes oppgjør. Skottene slo Norge 9-5 tidligere i turneringen.

Norge er fra før sikret plass i utslagsrundene. De starter lørdag.

Norge startet kampen mot Tsjekkia med 2-0 i første omgang og 1-0 i den neste. I tredje omgang ble det derimot helbom for det norske laget da Tsjekkia sikret seg de fire best plasserte steinene. Norge utlignet til 4-4 i den neste omgangen, men måtte se Tsjekkia få ytterligere to poeng i den femte.

I den sjette omgangen utlignet Norge nok en gang, før de hadde den beste steinen i både sjuende og niende omgang. Tsjekkia sto over den siste omgangen.

Det norske laget består av Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og skip Magnus Ramsfjell.

Turneringen avsluttes med bronsekamp og finale søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: