Menu
Martine Rønning er en del av det norske laget i curling-VM for blandede lag. Foto: Jonas Ekstromer / TT News Agency via AP / NTB

Curling: Norge gikk på sitt første VM-tap

Martine Rønning og Mathias Brænden tapte 8-10 for Japan i toppkampen i puljespillet i curling-VM for blandede lag i Sør-Korea.

Av NTB | 25.04.2023 12:54:15

Sport: Rønning og Brænden har dermed fem seirer og ett tap på sine seks første kamper i turneringen i OL-hallen i Gangneung.

Kampen mot Japan var den største virkelig store prøvelsen for den norske duoen hittil i turneringen. Begge lag sto ubeseiret etter fem kamper før møtet. Dermed er det Japan som er i førersetet om direkte plass i semifinalen.

Det ble en poengrik affære mot Japan for det norske laget. Etter to omganger ledet Norge med 4-1, men Japan slo tilbake og utlignet. To omganger senere ledet Norge 7-4. Med to omganger igjen hadde Japan igjen utlignet til 7-7.

Norge gikk opp i 8-7, men i den siste omgangen sikret Japan seieren med tre poeng.

Norge slo Sveits 7-5 tidligere tirsdag etter å ha tatt fem poeng i én omgang. Norge møter USA i neste kamp natt til onsdag norsk tid. Amerikanerne har også startet mesterskapet bra og står med 5-1.

Det gjenstår tre kamper i puljespillet. Vinnerne av de to gruppene går rett til semifinale, mens toerne og treerne spiller kvartfinaler.

Ambisjonen for debutantene Rønning og Brænden er å ta Norges tredje VM-medalje for blandet lag gjennom tidene. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok bronse i 2015 og sølv i 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: