Menu
Det er funnet vrakrester i området der det søkes etter den savnede ubåten Titan, som søndag startet et dykk ned til vraket av Titanic i Nord-Atlanteren. Arkivfoto: OceanGate Expeditions / AP / NT

Deler av ubåten Titan antas å være blant vrakrestene som er funnet

Vrakrestene som er funnet i nærheten av Titanic-vraket, antas å stamme fra skallet av den savnede ubåten, melder CNN, som viser til et «notat».

Av NTB | 22.06.2023 20:48:49

Ulykker og naturkatastrofer: Opplysningene fra CNN er ikke bekreftet, og i notatet kanalen viser til, står det at søket etter kapselen med mannskapet fortsetter.

Den amerikanske kystvakten har varslet en pressekonferanse om funnet av vrakrester i Nord-Atlanteren klokka 21 torsdag kveld.

Ubåten har vært savnet siden søndag. Morskipet mistet kontakt med den 6,7 meter lange ubåten snaut to timer etter at den startet et dykk ned til vraket av Titanic, som sank i 1912 og ligger på rundt 3800 meters dyp.

Onsdag steg håpet da overvåkingsfly fra Canada fanget opp lyder under vann ved hjelp av sonarbøyer, men søk med miniubåter i det aktuelle området ga ingen resultater. Tjenestemenn påpekte også at lydene kan ha kommet fra en annen kilde enn Titan.

Vrakrestene ble funnet av en miniubåt som ble sendt ned til havbunnen fra et canadisk skip. En annen fjernstyrt miniubåt fra et fransk skip ble også sendt ned for å søke etter ubåten Titan, som har fem mennesker om bord.

Ubåten hadde oksygen nok til opptil 96 timer, og det er anslått at den gikk tom for oksygen ved 11-tiden norsk tid torsdag.

Flere nyheter: