Casper Ruud er i gang i storturneringen i Indian Wells. Foto: Eduardo Verdugo, AP / NTB

Casper Ruud videre i Indian Wells – slo Klein

Casper Ruud tok seg over første hinder i storturneringen i Indian Wells da han beseiret slovakiske Lukas Klein 6-4, 7-6 (7-4).

Av NTB | 10.03.2024 04:57:31

Sport: Den 9.-seedede nordmannen hadde walkover i første runde og måtte vente helt til lørdag i turneringens første uke på sin første kamp.

Det ble på ingen måte walkover mot langt svakere rangerte Lukas Klein. Selv om nordmannen vant begge settene, fikk Ruud hard kamp før avansementet – blant annet reddet nordmannen seg unna sju breakballer. Klein spilte tidvis meget god tennis, men feilene han gjorde på stillingen 5-4 til Ruud i første sett kostet han gamet – og nordmannen vant settet 6-4.

Også i andre sett fulgte spillerne hverandre tett, og etter 6-6 i games måtte settet avgjøres i tiebreak. Der vant Ruud til slutt 7-4 og dermed kampen.

Klein, som er rangert 132 plasser bak Ruud, hadde allerede spilt to kvalifiseringskamper (mot tyske Maximilian Marterer og amerikanske Zachary Svajda) og slått amerikanske Nicolas Moreno de Alboran i 1. runde.

Ruud kommer til Masters1000-turneringen i California etter å ha spilt seg til finale to ganger på rad i hardcourtturneringer i Mexico. Både i Los Cabos (ATP 250) og Acapulco (ATP 500) ble det finaletap.

Turneringen i Indian Wells samler alle de beste spillerne i verden. Neste motstander for Ruud blir en ny useedet spiller, franske Arthur Fils (43 på ATP-rankingen). Han slo lørdag ut 23.-seedede Alejandro Davidovich Fokina i strake sett.