Menu
Canada slo Tyskland i VM-finalen søndag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Canada tok sin 28. VM-tittel i ishockey

Tyskland ledet to ganger, men Canada kom tilbake og vant VM-finalen i ishockey med 5-2. Nordamerikanerne ble historiske med finaleseieren.

Av NTB | 28.05.2023 21:48:58

Sport: Canada er nå mestvinnende nasjon i VM-sammenheng. Russland har 27 titler, der 22 av dem kom som del av Sovjetunionen.

Canada måtte kjempe for seieren i finalen mot Tyskland søndag, men to mål av Samuel Blais hjalp godt på vei til en snuoperasjon og seier. Canada har vunnet to av de siste tre verdensmesterskapene.

Det var vill jubel etter sluttsignalet. Canada tapte to kamper på vei mot tittelen i årets VM. En av nederlagene kom da Norge tok en svært sterk seier etter straffeslagkonkurranse i puljespillet.

Canada sendte ut vertsnasjonene Finland og Latvia i kvart- og semifinale. Finland var regjerende mester og en av de største favorittene til å gjenta bedriften på hjemmebane.

Tidligere søndag gikk USA på nok et sjokktap da Latvia tok seieren i bronsekampen, også det etter forlengning.

Tyskerne var påskrudd fra start også i finalen i finske Tammerfors søndag, men måtte til slutt nøye seg med sølvmedaljen. Tyskland har aldri før spilt VM-finale, men har fire bronsemedaljer, sist i 2021.

I 2. periode scoret Daniel Fischbuch for tyskerne, men igjen varte ikke ledelsen i mer enn fire minutter. Lawson Crouse sørget for at lagene var likt inn i tredjeperioden.

Der sikret Blais, Tyler Toffoli og Scott Laughton seieren for Canada med hver sin scoring.

VM i 2024 arrangeres i Tsjekkia med spillesteder i Praha og Ostrava. Norge beholdt plassen i elite-VM med sjuendeplass i puljespillet.

Tyskland overrasket stort da de tok seg til finalen med seier over USA i forlengning i semifinalen.

John Peterka sendte Tyskland i ledelsen etter sju minutter, men Samuel Blais utlignet bare tre minutter senere.

(©NTB)

Flere nyheter: