Kantspillerne var lenge alene om å score for Nærbø i første finale mot Vojvodina i europacupen. Her er Theodor Svensgård under et innhopp i fjorårets finale. Foto: Carina Johansen / NTB

Nærbø på etterskudd i europacupfinalen – Vojvodina vant 30-23

Tittelforsvarer Nærbø har en stor oppgave i europacupfinalens returkamp. Serbiske Vojvodina vant 30-23 på hjemmebane i første kamp.

Av NTB | 28.05.2023 21:58:55

Sport: – Sju mål er mye, men vi må gjøre det bedre hjemme. Vi skal gjøre alt vi kan, som vi alltid gjør, sa Andreas Horst Haugseng i et intervju vist på Viaplay.

– Vi gjorde en veldig god prestasjon og vant en fortjent seier, men Nærbø er et godt lag. Vi venter en vanskelig kamp i Norge, sa Vojvodina-kaptein Miljan Pusica.

Nærbø scoret de to første målene i søndagens bortekamp, men det var eneste gang laget ledet i Novi Sad. Vojvodina scoret fire ganger på rad til 4-2. Nærbø hadde kontakt på 4-3 og 5-4, men så rykket hjemmelaget brutalt til 10-4.

Vojvodina hadde fortsatt seks måls ledelse ved pause på 15-9. Alle Nærbøs mål i første omgang kom fra kantspillerne John Thue (3) og Theodor Svensgård (5).

Thue scoret også det første Nærbø-målet etter pause, før strekspiller Ole Nærland etter vel 34 minutter ble første ikke-kant som scoret for bortelaget.

Først åtte minutter senere kom det første målet fra en bakspiller, da Andreas Horst Haugseng reduserte til 16-24. Han endte med fire mål, mens Thue scoret åtte og Svensgård seks.

Vojvodina ledet på det meste med ni mål ved flere anledninger fra 22-13 til 25-16 snaut halvveis i 2. omgang, men Nærbø bet seg fast og greide å ta litt innpå mot slutten. Likevel er sju mål en voksen oppgave før hjemmekampen.

Returkampen spilles lørdag 3. juni i Stavanger.