Håvard Jørgensen i aksjon under VM i Oslo i oktober 2021. Foto: Javad Parsa / NTB

Bryte-EM: Blodig Jørgensen røk ut i kvartfinalen

En kuttskadd Håvard Jørgensen kjempet tappert, men måtte gi tapt med sitt blodige kutt og den ekstra bandasjeringen i kvartfinalen i EM i bryting.

Av NTB | 22.04.2023 15:44:18

Sport: 1.15 minutter ut i kvartfinalen ble kampen stansen for første gang. Da måtte en lege se til kuttet over Jørgensens blå, høyre øye. Nordmannen fikk klarsignal til å fortsette og tok også kampens første poeng like etter. Men deretter handlet det meste om motstanderen Hasrat Jafarov fra Aserbajdsjan. Han plukket poeng jevnt og trutt, og med 1.49 minutter igjen av kampen rant det mer blod fra kuttet til Jørgensen. Da måtte han få en ekstra runde med bandasje rundt hodet.

Jafarov dundret på, og til slutt sto det 7-1 til aserbajdsjaneren på resultattavla. Dermed er EM over for Jørgensens del.

I Jørgensens åttedelsfinale tok han ledelsen 1-0 og økte deretter til 3-0. Det hjalp ikke at tyskeren reduserte med det ene poenget på tampen. Jørgensen gikk videre.

I kvalifiseringen for Jørgensen ble det en meget jevn duell med Sebastian Nad fra Serbia. Kampen endte 4-4, og nordmannen vant siden han tok det siste poenget i kampen.

Jørgensen tok ledelsen 3-0, men havnet deretter under 3-4, blant annet på grunn av en mislykket protest. Det var også dramatikk tidlig i kampen da begge bryterne pådro seg kuttskader.

Jørgensen stilte opp bandasjert og med et mektig blåøye også i åttedelsfinalen, men det hindret ikke avansement i første omgang. Men i kvartfinalen var han nok hindret av det. I hvert fall fikk han store problemer med motstanderen.