Menu
Jorunn Gleditsch Lossius på Kristelig Folkepartis landsmøte på Hamar. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

Jorunn Gleditsch Lossius tapte kampvotering i KrF – nådde ikke opp til sentralstyret

Etter at hun tapte kampen om vervet som nestleder i KrF, ble Jorunn Gleditsch Lossius foreslått til fast plass i sentralstyret, men her nådde hun ikke opp.

Av NTB | 22.04.2023 15:54:18

Politikk: Det var sentralstyremedlem Magne Supphellen fra Vestland som lørdag gjerne ville ha Lossius fra Agder inn som ny andre nestleder i Kristelig Folkeparti.

Men i konkurransen mot Ida Lindtveit Røse fra Viken nådde ikke 43-åringen fra Lillesand opp. Valget endte med 56 stemmer til Lossius og 98 stemmer til Røse.

Da ledervalget var unnagjort og landsmøtet skulle ta stilling til valget av fem faste medlemmer til sentralstyret, kom Supphellen med et nytt benkeforslag om at Lossius skulle få en av plassene der. Hun var ikke på listen som partiets valgkomité hadde presentert.

Men kampen mellom flere kandidater og hensynet til kjønnsbalanse og geografisk spredning førte henne ikke opp blant de to kvinnene som ble valgt som de ordinære faste medlemmene i sentralstyret.

Linda Helen Haukland fra Nordland fikk 127 stemmer og gikk opp fra den opprinnelige innstillingen fra valgkomiteen som fjerde vararepresentant. Randi W. Frisvoll fra Møre og Romsdal fikk den andre plassen med 80 stemmer. Lossius fikk 73 stemmer.

(©NTB)

Flere nyheter: