Menu
Havbruksoverenskomsten inkluderer oppdrett av fisk og skalldyr og arbeid ved fryseri og sjø- og landanlegg. Avtalen det forhandles om, gjelder for i overkant 3000 av Fellesforbundets medlemmer. Bildet viser et havbruksanlegg for lakseoppdrett i Sjona på Helgelandskysten. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Brudd i forhandlingene i havbruksnæringen

Årets lønnsoppgjør for havbruksnæringen går til frivillig mekling etter brudd i forhandlingene mellom Fellesforbundet og Sjømat Norge.

Av NTB | 24.05.2024 15:29:12

Arbeidsliv: Partene har forhandlet siden onsdag 22. mai, men fredag meldte Fellesforbundet brudd og ber riksmekleren om bistand.

Fellesforbundet gikk til forhandlingene med krav om økt kjøpekraft, endring av arbeidstidsbestemmelser, vaktordninger og en etter- og videreutdanningsreform.

Stor avstand og lite bevegelse i forhandlingene er årsaken til bruddet, forklarer forhandlingsleder Christian Justnes i Fellesforbundet.

– Vi hadde viktige krav på både økonomi, HMS og vaktordninger som ikke ble innfridd, og da var det ingen annen utvei enn å bryte. Det var den krystallklare beskjeden fra en samlet forhandlingsdelegasjon, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: