Marta var frisk i VM-kampen mot Jamaica, men veteranens bidrag holdt ikke til avansement. Foto: Hamish Blair/ AP/ NTB

Brasiliansk sjokkexit i Martas VM-farvel – Jamaica og Frankrike til åttedelsfinale

Med kniven på strupen sviktet de brasilianske fotballkvinnene mot Jamaica i den siste gruppekampen. Dermed ender Martas siste fotball-VM før cupspillet.

Av NTB | 02.08.2023 14:13:54

Sport: Brasil var nødt til å plukke med seg tre poeng for å sikre avansement, men et stormløp mot det jamaicanske målet ga aldri den nødvendige uttellingen. Med 0-0 snyter Jamaica VM-veteranen Marta for åttedelsfinale i 37-åringens sjette og siste mesterskap.

Det er første gang siden 1995 at Brasil ryker i VM-gruppespillet.

Marta tok tidlig tak i dirigentpinnen i onsdagens kamp, og 37-åringen var tidlig involvert i en Brasil-sjanse.

– Marta er alltid et uromoment. Hun har scoret mål til frokost, lunsj, middag og kvelds i 15 år nå, sa Viaplay-kommentator Petter Veland underveis i første omgang.

Brasil innledet årets verdensmesterskap med en overbevisende 4-0-seier mot Panama. I den andre puljerunden lå søramerikanerne lenge an til å hente med seg et viktig poeng mot Frankrike, men en sen Wendie Renard-scoring ga de blåkledde seieren.

I den andre puljekampen leverte Panamas Marta Cox et tidlig skremmeskudd da hun på vakkert vis klinket inn et frisparkmål fra langt hold. Det var nasjonens første scoring i VM-historien.

– Hva er det vi er vitne til? Panama har aldri scoret et mål i VM, også gjør de det første på denne måten. Dette er noe av det peneste jeg har sett, utbrøt Viaplays kommentator Jørgen Klem.

De franske kvinnene kom seg imidlertid raskt til hektene, og Kadidiatou Diani var sentral i snuoperasjonen med hattrick. Lagene ga seg ikke før det sto 6-3 på resultattavla. Frankrike er dermed klar for åttedelsfinale som gruppevinner.