Menu
Tidligere president Jair Bolsonaro på vei ut av politistasjonen i Brasilia der han onsdag forklarte seg om sin rolle i de voldsomme opptøyene mot offentlige bygninger etter presidentskiftet i januar. Foto: Gustavo Morteno / AP / NTB

Bolsonaro forklarer seg for politiet om opptøyene i Brasilia

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro forklarte seg onsdag om sin rolle i forbindelse med de voldsomme opptøyene i Brasilia 8. januar.

Av NTB | 26.04.2023 15:24:35

Politikk: Under ed redegjorde Bolsonaro i to timer om sine handlinger, men det er ikke sluppet noen detaljer om innholdet i forklaringen. Den tidligere presidenten har gjentatte ganger avvist beskyldninger om at han spilte en rolle under urolighetene.

– Jeg savner dere, OK? Klem til alle, var alt Bolsonaro ville si på vei ut av politihovedkvarteret.

68-åringen anklages for å ha vært hjernen bak og ha oppildnet til opptøyene, som hadde som mål å velte etterfølgeren, president Lula da Silva. Forklaringen for det føderale politiet onsdag er et lite skritt i en omstendig rettsprosess som kan føre til at han blir nektet å delta i framtidige valg.

Tusenvis av Bolsonaros støttespillere brøt seg 8. januar inn i presidentpalasset, kongressen og høyesterett i Brasilia og tok til orde for et militærkupp for å sette valget av Lula i oktober til side.

Bolsonaro erkjente aldri nederlag. Han forlot Brasil like før presidentskiftet, da det var klart at han hadde tapt. Han deltok følgelig ikke under innsettelsesseremonien.

Bolsonaro har tilbrakt tiden i Florida, men vendte tilbake til Brasil 30. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: