Menu
Bodø/Glimts Faris Pemi scoret kampens første mål. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bodø/Glimt knuste Vålerenga 3-1: – Vi har mye mer å gå på

Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok sin femte strake seier over Vålerenga da de vant 3-1 på bortebane i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 04.06.2023 19:09:55

Sport: Etter seieren var likevel ikke Glimt-kaptein Patrick Berg helt fornøyd:

– Det er et veldig, veldig godt lag, men jeg kjenner at vi har mye mer å gå på. Det er det som driver oss videre. Det er en fantastisk følelse, sa Berg til TV 2 og fortsatte:

– I dag hadde vi enda større mulighet til å ødelegge dem fullstendig. På 2-0 mister vi hodet litt og lar det bli en kamp som bølger litt fram og tilbake, så jeg er egentlig litt skuffet over andre omgang.

Glimts luke ned til Brann på 2.-plass på eliteserietabellen er på åtte poeng. Bergenserne slo Aalesund 3-1 borte.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg hjalp laget med å skaffe tre poeng, og vi fortsetter framover. Vi er veldig fornøyde, sa tomålsscorer Faris Pemi til TV 2.

Etter en kjempesjanse til hver av lagene, var det nettopp Pemi som satte inn det første målet etter en kjempebrøler fra Vegar Eggen Hedenstad:

Høyrebacken trodde han hadde full kontroll inne i egen 16-meter og tok en touch med nesa, men da kom Amahl Pellegrino bakfra og snappet ballen og sendte den til Pemi, som enkelt sendte gjestene i ledelsen.

– Det var for dårlig av meg. Jeg visst hvor jeg hadde han, men så snublet jeg. Det skulle ikke skjedd, sa Hedenstad til TV 2 i pausen.

Etter hvilen var det imidlertid bortesupporterne som kunne slippe jubelen løs igjen da Pellegrino satt inn Glimts andre for kvelden, bare tre minutter inn i andre omgang.

Målet var drammenserens tiende denne sesongen, og han gikk dermed forbi Branns Bård Finne i konkurransen om å bli årets toppscorer.

I sluttminuttene fikk imidlertid det 17 år gamle Vålerenga-talentet Jones El-Abdellaoui seg en opptur da han reduserte til 1-3.

Sist Vålerenga tok imot Glimt i hovedstaden dro nordlendingene hjem med tre poeng og 6-0-seier. Glimt hadde også vunnet alle de fire oppgjørene lagene mellom.

Vålerenga har for øvrig ikke tatt poeng mot gultrøyene siden 20. juni 2021 da de spilte 1-1 på i Oslo. Den siste seieren kom tilbake i juli 2019. Da vant de riktignok 6-0.

Glimt var imidlertid nære å miste ledelsen rett før pause da Stefan Strandberg var millimeter unna å utligne for Vålerenga, men en våken Nikita Haikin fikk akkurat reddet unna.

Det er også en konkurranse som Pemi ønsker å ta del i, og Glimts nye angrepsvåpen satte inn sitt andre mål for dagen, og åttende for sesongen, med 25 minutter igjen på klokken.

(©NTB)