Menu
President Joe Biden (80) var torsdag inne til rutinemessig helsesjekk. Foto: AP / NTB

Biden har vært på legesjekk

USAs 80 år gamle president Joe Biden hadde torsdag en tre timer lang rutinemessig legesjekk, den første siden november 2021.

Av NTB | 16.02.2023 20:05:30

Medisin og helse: Legesjekken ble tradisjonen tro utført ved Walter Reed-sykehuset i Maryland, og resultatet ventes å bli offentliggjort senere torsdag.

– Undersøkelsen var helt grei. De jobber nå med å skrive en kunngjøring, sier Bidens pressesekretær Karine Jean-Pierre.

Sist Biden hadde en slik helsesjekk var i november 2021, ti måneder etter at han overtok som president. Den gang tok undersøkelsen over fem timer.

Bidens livlege Kevin O’Connor konkluderte etterpå med at den da 78 år gamle presidenten var «sunn og sprek» og fullt ut i stand til å utføre sine plikter som landets øverste leder.

Rett nok ble det påviste enkelte nerveskader på hender og føtter, samt leddgikt, og dette var ifølge legen forklaringen på hvorfor Biden beveger seg noe stivt og forsiktig.

Biden vil fylle 81 år i november neste år, samtidig med at USA skal velge ny president. Mange amerikanere er skeptisk til å la en så gammel mann styre landet.

Bare 22 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling mener at Biden bør stille til valg for en ny fireårsperiode, og selv i hans eget parti Demokratene er andelen bare på 37 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: